Международный фестиваль-конкурс искусств «Звездный прибой»

ПРЕС РЕЛІЗ 2019

2 березня у Львові проходив Всеукраїнський телевізійний вокально-хореографічний фестиваль-конкурс «DANCE-VOCAL-клас»

Організаторами фестивалю, який проходив в Центрі дитячої та юнацької творчості на Погулянці за підтримки студії телебачення і кіно і театру «Разом», виступила ДГО «Співограй». Вокальний конкурс зібрав понад 300 учасників з різних куточків України. Традиційно програму відкривали наймолодші юні обдарування, а завершували конкурсний день найстарші вокалісти та хореографи.
Оцінювало виступи компетентне журі, до складу якого увійшли заслужений діяч естрадного мистецтва України, член Національної спілки хореографів Оксана Лань (м. Львів), викладач кафедри естрадного Інституту музики ім. Глієра, член національної всеукраїнської музичної спілки Олена Москва (м. Київ), заслужена артистка України Ірина Шабан (м. Івано-Франківськ), заслужений працівник культури України Валентина Вартовник (м. Львів), шестиразовий чемпіон України, володар кубків світу з фрістайлу Андрій Товстий (м. Івано-Франківськ). При оцінці конкурсантів, крім вокалу, хореографії на оцінку впливали й інші актори такі як оригінальність виступу, артистизм.
За підсумками журі найбільшу кількість балів в номінаціях «Гран-прі» набрали львів’яни. Зокрема, Софія Мариняк, Ксенія Царенко і народний колектив школи-студії естрадного танцю «Акверіас», які виступили в жанрах народний вокал-соло і естрадний вокал-соло. Інші учасники відзначені дипломами лауреатів різного ступеню.
В рамках фестивалю-конкурсу проведено майстер-клас від викладача Львівської музичної академії ім. Лисенко, викладача кафедри естрадного вокалу Інституту музики ім. Глієра Олени Москви.

— Фестиваль-конкурс «DANCE-VOCAL-клас» цінний тим, що відкриває багатьом виконавцям нові можливості. Це серйозне випробування в рівній мірі як для тих, хто в майбутньому вже вирішив своє життя пов’язати з мистецтвом, так і для тих, хто ще не зробив для себе остаточний вибір. Відрадно, що члени журі проявили неупередженість і одностайність, гідно оцінивши творчі зусилля кожного з конкурсантів. Усі учасники відзначено дипломами та цінними подарунками. Я певна, що у багатьох з них попереду ще будуть нові фестивалі і нові перемоги, — відзначила заслужений діяч естрадного мистецтва, голова громадської організації «Співограй» Станіслава Котелянська.